BRC

BRC is de merknaam van de firma MTM S.r.l., een Italiaanse firma met hoofdkwartier te Cherasco. BRC is een van de wereldleiders op gebied van productie en marketing van componenten en systemen voor het ombouwen van voertuigen voor LPG/CNG aandrijving.

Opgericht in 1977, heeft BRC zeer snel haar plaats ingenomen als een van de hoofdspelers op de markt van alternatieve brandstoffen. In 1996 bracht de firma het eerste Italiaanse gas-injectie systeem uit. Een andere mijlpaal was de lancering in 2002 van het product 'Sequent', een modern sequentieel injectiesysteem met zeer innovatieve eigenschappen betreffende installatiegemak, prestaties, betrouwbaarheid en compatibiliteit (EOBD).

De groep stelt meer dan 1000 mensen tewerk, en deze genereren een omzet van meer dan 200 miljoen Euro. Het merk wordt verdeelt in meer dan 60 landen wereldwijd.

Alle BRC-componenten worden 'in-house' ontworpen en geproduceerd volgens de kwaliteitsstandaard UNI EN ISO 9001:2000. Ze voldoen ook aan de regelgeving R67-01, R110 en ISO 15500. Hiervoor staan state-of-the-art machines, testbanken, CAD-3D meetbanken en labo's voor statische en dynamische tests ter beschikking. Het in eigen beheer ontwikkelen en produceren was voor BRC een strategische beslissing, om zo volledige controle te houden op de kwaliteit van haar producten.
Door z'n know-how en after-sales service wist BRC het vertrouwen te winnen van vele OEM-fabrikanten, waaronder PSA, Ford, Jaguar, DaimlerChrysler, Volkswagen, Mitsubishi, Chevrolet, Subaru, Kia, Hyundai, etc. In 2009 verwacht BRC meer dan 120.000 auto's in DOEM (dit wil zeggen voor de eerste verkoop) uit te rusten met LPG of CNG in 5 grote ombouwcentra in Europa.
 

  1. BRC
  2. cng
  3. tank